Hardware

Software

Monitori


















Asus VW266H je 26-inčni monitor čija je full-screen rezolucija 1920 x 1200. U Asus VW266H uključuje ulaz za HDMI, DVI, VGA i komponentni video.

Monitor je opremljen s stereo line-in jack, ulaz za slušalice i S / PDIF izlaz.

Budući da je Asus VW266H je proračun monitor, monitor ne pruža nikakva veća proširenja. To može samo kretati gore-dolje i nema USB portova. VW266H ima 3-vatne zvučnike. 2 ms odziva je vrijeme da se osigura adekvatan zamagliti-slobodan pokret. Monitor se može koristiti kao TV ekran osim kao i monitor za računar.





LG W53















Monitori iz serije W53 imaju posebnu značajku Auto Brightness koja omogućuje optimizaciju jačine osvjetljenja te ostalih postavki slike, ovisno o svjetlu u prostoriji i sadržaju koji se prikazuje. LG je ove postavke temeljio na unificiranom mjerenju odsjaja (unified glare rating) koji preporučuje Međunarodni odbor za osvjetljenje

Još jedna u nizu novih značajki serije W53 je i Cinema Mod koji onemogućuje odvlačenje pažnje za vrijeme gledanja online video sadržaja. Naime, ta će značajka zacrniti sve osim samog videoisječka, fokusirajući tako pažnju korisnika na sadržaj, a ne na razne oglase. Nadalje, ovi monitori imaju i timer koji podsjeća korisnike da naprave pauzu od posla prema unaprijed utvrđenim vremenskim intervalima. Aktivaciju podsjetnika je lako namjestiti na svakih sat vremena ili na željene vremenske intervale preko jednostavnog korisničkog sučelja.

Serija je obogaćena i senzorom koji bilježi približavanje korisnikove ruke zaslonu te aktivira svjetlo koje tada olakšava pronalaženje potrebnih kontrola. Kad nije u upotrebi, svjetla se gase, dajući monitoru elegantniji i sofisticiraniji izgled.

LG-jevi monitori iz serije W53 SMART dostupni su u veličinama zaslona od 18,5 do 27 inča. Monitori veći od 21,5 inča nude i Full HD rezoluciju 1.920x1.080 p s odnosom stranica 16:9, što ih čini savršenima za prikaz Full HD filmova i video igara. Ti se monitori mogu pohvaliti i digitalnim omjerom kontrasta do 50.000:1 i vremenom odziva od 2 ms.





1 comment:

  1. LCD monitori su napravljeni da najbolje prikazuju sliku napravljenu u jednoj rezoluciji koja zavisi od veličine ekrana. Moguće je postaviti rezoluciju koja nije prirodna za taj LCD monitor,ali onda opada kvalitet slike i slike gube pravilan geometrijski oblik. gotova računala

    ReplyDelete